Návrat Sherlocka Holmese - Doyle, Arthur Conan, 1859-1930
Slavný detektiv opět suverénně řeší v napínavých povídkách záhadné případy. Je to opět soubor brilantních logických dedukcí, které S.H. nad zdánlivě neřešitelnými případy předvádí. Čtenář je opět zaváděn do typicky anglického prostředí mezi představitele střední a vyšší anglické společnosti. Každý jednotlivý případ je mistrovsky vylíčen.