Malé dny - Baruch, Vitja, 1978- (Původní česká próza ;, 2011)
Druhá prozaická kniha současného autora (*1978) je příběhem anonymního člověka ze společenské periferie. Baruchův ústřední hrdina této prózy je muž, který pracoval "fyzicky i duševně, jednal s lidmi, cestoval", nicméně pocit uspokojení z této činnosti se po čase beznadějně vytratil. Rozhodne se proto k radikálnímu kroku a úspěšně předstírá duševní poruchu. Dotáhne to na "státem uznaného kripla", kterému je přidělen jednopokojový byt na okraji města v posledním patře čtyřpatrového paneláku, kde konečně může realizovat svůj skromný program, jenž si v minulosti naplánoval. Spočívá především v četbě, navštěvách knihoven, ve studiu přírodních věd či v pravidelných cvičeních jógy. Neuvědomí si ovšem, že i přes tuto dobrovolnou izolaci je přesto spjat s civilizací, s okolním světem a událostmi, které nebudou brát zřetel na jeho touhy či přání a bezohledně mu vniknou do soukromí i do života...