Boje o zítřek - Šalda, F. X., 1867-1937 (E-knihovna, 2013)
Soubor šestnácti esejů-studií, v nichž autor shrnul své názory na podstatu umělecké tvorby. Zároveň se zde Šalda zamýšlí nad dílem vybraných geniálních tvůrců, ať už výtvarníků (Rodin, Munch) či literátů (Neruda).