Na vlně 57 metrů - Batlička, Otakar, 1895-1942 (E-knihovna, 2013)
Výbor ze 180 povídek Otakara Batličky (dobrodruha, cestovatele), které psal pro Mladý hlasatel. Povídky jsou zlomkem jeho vlastních dobrodružných příhod a příběhů, které slyšel vyprávět na svých cestách. Povídky, které připomínají svou autencitou i pojetím života dílo J. Londona, jsou situovány do nejrůznějších koutů světa.