Geoblocking and Global Video Culture - Lobato, Ramon; Meese, James (Theory on Demand ;, 2016)
Publikace zkoumá fenomén geoblockingu (omezení přístupu k internetovému obsahu na základě lokace uživatele). Zaměřuje se na oblast streamování videí; všímá si také způsobů, jak uživatelé tyto restrikce v přístupu k obsahu internetu obcházejí.