Příběhy o Líze a mladém Wertherovi a jiné povídky - Škvorecký, Josef, 1924-2012 (E-knihovna, 2017)
Povídkový soubor ze čtyřicátých a padesátých let. Povídky tenorsaxofonisty, jazzová vyznání a další autorova povídková a novelistická tvorba z 40. a 50. let. potěší nejen milovníky jazzu, ale i pamětníky epochy budování socialismu i milovníky Škvoreckého díla. Krátké prózy, uspořádané do pěti oddílů, pocházejí z autorova mladšího období a zaujmou svou autenticitou i motivy, uplatněnými v pozdějších a rozsáhlejších dílech.