Krakonošova zahrada - Čapek, Karel, 1890-1938 (Bratři Čapkové, 2018)
Kniha prvního mládí, které v údolí Úpy nalezlo krásu světa. Tam však bratři Josef a Karel poznali i továrny, špinavé dělnické čtvrtě, neřest a bídu. Tyto dvě tváře světa ovlivnily jejich budoucí tvorbu. Krakonošova zahrada je dílo, které se snaží o zdravý pohled na nepřirozenost člověka i věcí.