Syn lovce medvědů - May, Karl, 1842-1912 (E-knihovna, 2017)
Dobrodružný příběh s populárními hrdiny - Vinnetouem a Old Shatterhandem. Děj napínavého příběhu se odehrává v oblasti prérií amerického středozápadu. Starý lovec mědvědů, byl jako průvodce hledačů a brusičů drahokamů zajat krutým náčelníkem Ogallallů. Spolu s několika dalšími zajatci má být mučen a usmrcen. Jeho syn Martin a šest odvážných mužů se vydává na nebezpečnou cestu, jejímž cílem je osvobození lovce medvědů. Cestou získají dva cenné pomocníky - slavného zálesáka Old Shatterhanda a jeho pokrevního bratra, nejvyššího náčelníka Apačů, Vinnetoua.