Umělohmotný třípokoj - Hůlová, Petra, 1979- (Současná česká próza, 2017)
Postřehy a útržky ze života třicetileté prostitutky, která provozuje svou živnost v panelákovém třípokojovém bytě. Hrdinka knihy vypráví své postřehy v první osobě a používá při tom profesionální žargon. Muži jsou v jejím podání pouze chodící penisy. Podle penisů, v jejím žargonu "rašplí", je má roztříděné do různých skupin a podskupin. O mužích, kteří ji nenavštěvují, má značně zkreslené svérázné představy. Podobně absurdní představy má i o ostatních ženách, které žijí jiným způsobem života než ona, zejména o těch starších. Přemýšlí o tom, že by své nápady zúročila v televizním pořadu. Popisuje lesbický i hromadný sex, který ve svém umělohmotném království též praktikuje. Jediné, k čemu se nepropůjčuje, je sex s nezletilými. Kniha zaujme pouze některé čtenáře.