Jakápak smůla? = What bad luck? - Weinberger, Jiří, 1946- (Literatura pro děti a mládež, 2017)
Krátký dvojjazyčný text o tom, jak kluk Franta hledá ve Stromovce zaběhnutého psa Frantu. Pro děti od 8 do 12 let. Franta projíždí Stromovkou a už se těší, jak si s kamarádem zahraje tenis a jak ho porazí. Jenomže cestou narazí na plačící holku, jejího bratra a otce. Ti všichni pátrají po ztraceném psovi. Plačící holka poprosí Frantu, zda by jim s hledáním nepomohl. A tak Franta místo tenisu vyráží hledat zaběhnutého psa Frantu. Vtipný česko-anglický text doprovázený neméně vtipnými černobílými ilustracemi je určen dětem spíše starším - jak českým (pro zábavu i k nenásilnému studiu angličtiny), tak anglicky mluvícím rodinám žijícím v Čechách, které chtějí blíže poznat češtinu.