American cool : constructing a twentieth-century emotional style - Stearns, Peter N., 1936- (New York University Press, 1994)
Sociálněpsychologická studie se zabývá vývojem emoční kultury v americkém prostředí, od viktoriánských dob až po závěr 20. století s důrazem na frekventovaný pojem "cool".