Building a national literature : the case of Germany, 1830-1870 - Hohendahl, Peter Uwe, 1936- (Cornell University Press, 1989)
Studie německého autora se zabývá formováním německé národní literatury v letech 1830-1870 v souvislosti s celkovým společenským vývojem v daném období. Všímá si přitom i obecných literárněvědných otázek nebo působení literatury na veřejnost.