Alenka v kraji divů a za zrcadlem - Carroll, Lewis, 1832-1898 (Světová próza v českých překladech, 2018)
Klasická pohádková knížka vypráví o dobrodružstvích malého děvčátka ve fantastické zemi. Alenka se králičí norou dostává do podivuhodného světa zvířat, která se chovají jako lidé, ale mluví v hádankách, nad kterými se musí Alenka i čtenáři zamýšlet. I v říši za zrcadlem nachází Alenka podivuhodné věci; ožívají zde šachové figurky a vše je zrcadlově obrácené.