Mnoho nocí : 1928 - Weiner, Richard, 1884-1937 (Klasická česká poezie, 2018)
Čtvrtá sbírka poezie Richarda Weinera, která poprvé vyšla po jeho téměř destiletém básnickém odmlčení roku 1928. V této sbírce Richarda Weinera se již ozývají nové formální znaky a symboly jeho tvorby. Autor se už nezakrytě pokouší experimentovat, do svých veršů promítá prozodické, mnohdy bizarní tvary, v některých pasážích se pohybuje na hranici srozumitelnosti. Jsou zde obrazy přírody, "atomy času", válečné scény i vnitřní pochody člověka. To vše je ovšem zachyceno v dramatických, drásavých a vypjatých popisech, které se záměrně propadají do jakýchsi zastřených obrazů, jejichž tajemství je pouze naznačeno a rozplývá se ve světlech či tmách "mnoha nocí", jež jsou vlastně součástí "jediné noci hluboké".