Zátiší s kulichem, herbářem a kostkami : 1929 - Weiner, Richard, 1884-1937 (Klasická česká poezie, 2018)
Pátá sbírka veršů českého prozaika a básníka čerpá především z autorova originálně pojatého jazykového systému Weinerovo "Zátiší... " je silně ovlivněno autorovým obdivem k francouzské umělecké skupině "Vysoká hra", s níž se pokusil i spolupracovat. Některé jeho básně (především ty v prozodickém tvaru) jsou proto ovlivněny Weinerovým pařížským pobytem, kde se s několika tvůrci z uvedeného hnutí, sdruženého kolem stejnojmenného literárního almanachu, setkal. Významnou roli hrají ve sbírce i motivy smrti, vnitřní rozervanost, odrazy vesmíru a snu v lidském bytí či neschopnost udržet vztahové kontakty. Ve formálních strukturách je patrná i snaha po spontánním výrazu umocněná zjitřenou obrazností.