Lítice - Weiner, Richard, 1884-1937 (Klasická česká próza, 2018)
Povídková sbírka z raného tvůrčího období výrazného představitele českého literárního expresionismu je především reflexí silných zážitků a traumat z 1. světové války. Povídkový soubor Lítice je věnován problematice války, prožitku strachu, úzkosti ze smrti i vlastních pocitů a především osamělosti. Trýznivá samota člověka nespočívá však v izolaci od lidí, ale ve ztrátě víry v sebe sama.