Americká židovská literatura : sborník přednášek z cyklu Vzdělávacího a kulturního centra Židovského muzea v Praze, říjen 2001 až červen 2002 - Ulmanová, Hana, 1967- (Česká esejistika a publicistika, 2018)
Soubor přednášek české překladatelky a univerzitní profesorky, která se již léta profesně zabývá americkou židovskou literaturou. Kromě zmiňované problematiky obsahuje publikace též dvě obsáhlejší studie na téma americká literatura o a po holocaustu a ženská židovská literatura.