Knihovna pro Prahu a republiku : slavíme 90 let Ústřední knihovny - Kurka, Ladislav, 1933-2024 (Sborníky, 2018)
Informační publikace vydaná u příležitosti 90. výročí otevření Ústřední knihovny Městské knihovny v Praze. Připomíná historii budovy, osobnost jejích architekta, průběh a výsledek rozsáhlé rekonstrukce v 90. letech 20. století.