Herečka - Longen, Emil Artur, 1885-1936 (Klasická česká próza, 2018)
Životopis herečky Xeny Longenové, jehož autorem je její manžel, dramatik E. A. Longen. Biografický a autobiografický román, ve kterém autor zachytil léta společného života s herečkou Xenou Logenovou, postihuje atmosféru prvního dvacetiletí 20. století v prostředí české bohémy a umělecké avantgardy, reprezentované jmény jako Jaroslav Hašek, František Gellner, Karel Hašler, E.F. Burian, E.E. Kisch a další.