Farář wakefieldský - Goldsmith, Oliver, 1728-1774 (Klasická světová próza, 2018)
Úsměvný, ale i melodramatický příběh venkovského faráře a jeho rodiny. Jedno z klasických děl anglické literatury, v němž autor představuje čtenáři prostého, skromného kněze, člověka obdařeného nejušlechtilejšími vlastnostmi. Zpočátku idylický obraz života na anglickém venkově v 18. stol. přerůstá ve své druhé části v kritický pohled na tehdejší společnost - krutou, sobeckou a lhostejnou k člověku a jeho utrpení.