Kruté šprýmy - Saki, 1870-1916 (Světová próza v českých překladech, 2019)
Povídky jednoho z největších anglických humoristů z počátku 20. století, které jsou naplněny jiskřivou ironií, sžíravým sarkasmem, melancholií i tragikou. Hector Hugh Munro aneb Saki zaujímá mezi klasiky anglického humoru nezaměnitelné postavení díky míře melancholie, tragiky a sardonické kousavosti, jíž jeho literární úšklebky oplývají. Často sahá i do hájemství fantastiky či hororu, jeho svérázní hrdinové provádějí svému zkostnatělému okolí mnohdy velmi kruté kousky. Časté bývají i pohledy do vnitřního světa dítěte, utlačovaného tyranskými vychovateli.