Benzinové opojení : pošetilé kapitoly o lidech, kteří propadli benzinu v dobách nedávno minulých - Elstner, František Alexander, 1902-1974 (Česká esejistika a publicistika, 2019)
Knížka nevážně pojatých příběhů z historie automobilismu, vydaná poprvé roku 1947. Novinář, cestovatel a zapálený propagátor motorismu František Alexander Elstner vydal roku 1947 sbírku povídek, příběhů a úvah, v nichž úsměvným způsobem ilustruje vývoj motorových vozidel a jejich používání od prvopočátků až do své současnosti. Kromě smyslu pro humor v nich zúročil i vlastní bohaté zkušenosti a odborné znalosti.