Dorotea - Vega, Lope de, 1562-1635 (Drama, 2019)
Milostné drama španělského klasika 17. století, inspirované jeho vlastními osudy. Dílo, psané dialogickou formou, vypráví drama milostného vztahu dona Fernanda a krásné Dorotey. Zápletka má silně autobiografický charakter, protože evokuje příběh autorovy skandální lásky k Eleně Osoriové. I z tohoto důvodu bylo dílo vydáno až po více než čtyřiceti letech po svém vzniku.