Bídníci. - Hugo, Victor, 1802-1885 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Romantický historický příběh francouzského autora o bývalém galejníkovi, který zbohatne a posléze pomáhá svým přátelům, se odehrává v 1. polovině 19. století. Druhý díl romanticko-realistického díla francouzského klasika rozvíjí další osudy bývalého trestance Jeana Valjeana a jeho schovanky Cosetty. Ta prožívá své první milostné vzplanutí k horkokrevnému mladíku Mariovi a do vztahů všech zúčastněných zásadním způsobem zasáhnou pařížské revoluční události.