Bratrstvo. - Jirásek, Alois, 1851-1930 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Románová epopej o posledním rozmachu husitství na Slovensku. První díl Jiráskovy románové trilogie sleduje osudy několika hrdinů, kteří se různým způsobem a z různých důvodů přidávají k výpravám do bojů s uherskými vojsky. Román vrcholí velkolepou porážkou Uhrů v bitvě u Lučence pod vedením Jana Jiskry z Brandýsa.