Svatby v domě : (Dívčí románek) - Hrabal, Bohumil, 1914-1997 (Městská knihovna v Praze, 2019)
V prvním díle volné, autobiograficky laděné trilogie, vzpomíná autor očima své ženy Pipsi na první léta společného života. V těchto zprostředkovaných memoárech se autor vrací k svému seznámení s pokladní v hotelu Paříž, k jejich svatbě a začátkům společného života na periferii v Libni, ve studeném pavlačovém domě v ulici Na hrázi. Svatby v domě mají tvar novely, komponované jako mírně ironická parodie na ženskou četbu a podané jako osobní výpověď Hrabalovy ženy.