Povídky. - Němcová, Božena, 1820-1862 (Městská knihovna v Praze, 2019)
Soubor povídkové tvorby vzniklé ve 40. až 60. letech 19. století obsahuje kromě Babičky všechny známé a mnohokrát vydané povídky Boženy Němcové. Vydání tohoto souboru připomíná nejen kvalitu těchto povídek, ale i jejich závažné postavení v dějinách české novelistiky 19. století. Všechny texty podávají cenné svědectví o nejrůznějších formách soudobého venkovského života a slučují v sobě ideál dobrého člověka jako záruky budoucího šťastnějšího a spravedlivějšího uspořádání světa. Povídky jsou v tomto svazku řazeny chronologicky.