Na krásné modré Dřevnici - Bajaja, Antonín, 1942-2022 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Rozsáhlý vzpomínkový román je inspirovaný událostmi posledních šedesáti let, odehrávajícími se především v autorově rodném Zlíně. Autor koncipoval svůj opus jako román v dopisech, adresovaných sestře Janě. Důraz položil převážně na období, kdy se ze Zlína stává Gottwaldov a "úderná pěst" nové moci začíná dopadat na členy Bajajovy rodiny i na její přátele. Tato léta vykrystalizují v prudké spory, v nichž jsou potlačeny hodnoty slušnosti a tolerance. Bajaja popisuje tuto společenskou situaci svou dětskou zkušeností. Proto si na jedné straně může vybavit její krutost a absurdnost - ve chvílích, kdy je přinucen účastnít se veřejného pranýřování matky nejlepšího kamaráda - na straně druhé však přiznává, jak i on do jisté míry podlehl hnutí pionýrských šátků i oficiálnímu světovému názoru, který mu byl ve škole do omrzení opakován a diktován. Kromě tohoto dějového základu se Bajaja nechává inspirovat i slavným "Amarcordem" Federica Felliniho a v řadě asociací připomíná nejrůznější historické souvislosti.