Knihomol - Zweig, Stefan, 1881-1942 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Novela o skromném vídeňském židovi, bibliografickém fenoménu, jehož život byl příkladem nesmírné oddanosti a lásky ke knize. Ze vzpomínek staré šatnářky a náhodného návštěvníka jedné malé vídeňské kavárny se dozvídáme příběh člověka oddaného knihám. Tomuto prostému, nevinnému člověku, který žije jen pro své knihy a nestará se o události ve světě, připraví za 1. světové války zběsilá psychóza a tupost válečné mašinerie trpný a zoufalý konec.