Cikánské romance - García Lorca, Federico, 1898-1936 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Svazek obsahuje vrcholnou sbírku významného španělského básníka a dramatika, žijícího v první polovině tohoto století. Verše zachycují život španělských Cikánů, kteří jsou těsně spjati s divokou andaluskou přírodou. V jejich příbězích se prolínají vlivy starých kultur, hlavně římské, etruské či maurské. Základem veršů je silná melodičnost, která společně s veskrze moderním uchopením této látky staví i dnes toto dílo na přední místo evropské literatury.