Vražda pro Zlatého muže - Erben, Václav, 1930-2003 (Detektivka, 2020)
Detektivní román z atraktivního prostředí archeologických výzkumů pokračuje v líčení úspěšných případů sympatického a nekonvenčního kapitána kriminálky Exnera. Kapitán Exner vyšetřuje svými osobitými metodami složitý případ dávné krádeže zlatých a stříbrných předmětů velké umělecké hodnoty z období stěhování národů, a s tím spojené utajené vraždy. Náročné a napínavé pátrání po motivu postupně dovede vyšetřovatele k šokujícímu odhalení pachatele vraždy i krádeže.