Tento chléb přežvykovat, psacími písmeny - Medo, Maurizio, 1965- (Světová poezie (Fra), 2019)
Obsáhlá antologie z tvorby tří současných jihoamerických básníků obsahuje poezii, které dominují moderní výrazové prostředky, hutná stylizace a strhující tempo umocněné příznačným, až revolučním akcentem. Inspiraci těchto básníků už dávno nenapájí jen španělská tradice nebo pařížská avantgarda. Důsledné vstřebání těchto zdrojů, ale třeba i anglosaské poezie druhé poloviny dvacátého století, a jejich přirozené natavení na zkušenost jednotlivce i společnosti v dramatických moderních dějinách Latinské Ameriky vytváří z těchto básní působivý text, který se neustále vyvíjí. Poezie v nejlepším smyslu slova angažovaná, nelhostejná, vzniklá na troskách světa, kde už není jiný domov kromě řeči. Nakladatelská anotace. Kráceno.