Toužím uhasit svou žízeň : básně svatého Jana od Kříže - Jan od Kříže, svatý, 1542-1591 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Soubor básnických textů svatého Jana od Kříže, významného španělského mystika a reformátora karmelitánského řádu, žijícího ve druhé polovině 16. století. Jan nejkrásnější mystické básně a některé ze svých neznámějších spisů (Výstup na horu Karmel, Temná noc, Duchovní píseň a Žhavý plamen lásky), které jsou vlastně komentáře k těmto básním, napsal v žaláři. Jeho duchovní spisy jsou jedním z pilířů nauky o křesťanské mystice, proto byl v roce 1926 prohlášen za učitele církve.