Mizející ve voliéře : (2008-2011) - Řezníček, Pavel, 1942-2018 (Dybbuk, 2011)
Sbírka veršů surrealistického básníka a prozaika starší generace (*1942) je alegorickým zamyšlením nad katastrofálním stavem dnešní civilizace. Pavel Řezníček napsal tuto sbírku v letech 2008-2011 a vložil do ní obrazy a představy o světě, v němž už nic nemá logiku a vše neodvratně spěje k zániku a zmaru. V rychlém tempu střídá autor scény, v nichž se od úvodní básně projevuje pocit "marné existence", která se může týkat nejen živých bytostí, ale i vesmíru a hvězd. V Řezníčkových vizích vystupují a meditují nad smyslem života slavní umělci i významné osobnosti, mezi něž patří třeba Picasso, Antonín Slavíček, Byron či de Gaulle. I oni se však především stávají účastníky jakéhosi panoptikálního představení, v němž cihelnou proletí rychlík, z komínů létají spálené panenky a na Olšanských hřbitovech se začnou střílet nebožtíci, čímž dají podnět k vyvolání další světové revoluce.