Duely - Bajaja, Antonín, 1942-2022 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Realistická a jazykově vynalézavá kniha je mozaikou obrazů ze života na Valašsku především ve druhé polovině 20. století. Nositelem děje je zemědělský inženýr, který se nad skleničkou ve vinárně zamýšlí nad smyslem a výsledky své práce v zemědělském družstvu, snaží se přijít na podstatu generačních problémů a ve chvílích prozření přehodnocuje své názory na složité mezilidské vztahy na vesnici, na změny, k nimž došlo zhruba od 60. let 20. století. Reálná přítomnost se v osobité výpovědi prolíná se vzpomínkami a s působivými obrazy horské přírody na moravskoslezském pomezí.