Dobrodružný život kapitána Singletona - Defoe, Daniel, asi 1661-1731 (Městská knihovna v Praze, 2020)
Román od autora Robinsona Crusoe líčí dramatický životní příběh námořního dobrodruha. Příběh anglického dobrodruha, který byl v mládí prodán do otroctví, dostal se na loď, účastnil se vzpoury, byl vysazen na pevnině, probil se pěšky přes celou Afriku a nakonec se stal pirátem a do Anglie se vrátil jako bohatý muž, nikým nepoznán.