Nadějné vyhlídky - Dickens, Charles, 1812-1870 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Román anglického realisty o chudém chlapci, kterému vděčnost galejníka přinesla velké naděje do života a kariéry a stejně velké zklamání. Dickensův příběh barvitě a věrně popisuje dobové prostředí Anglie 19. stol., napadá pokryteckou středostavovskou morálku a odsuzuje nelidskou a nespravedlivou justici. Kniha vyniká psychologicky prokreslenými portréty postav, jejich osudy koření humorem sice dobromyslným, ale vždy satiricky zaostřeným.