Pavouček Pája - Šrut, Pavel, 1940-2018 (Městská knihovna v Praze, 2021)
Dobrodružné příběhy malého pavoučka, jeho kamarádů a dalších obyvatel lesa. Pája se učí plést pavučinu, dostane se do křížku s obrovskou masařkou, osvobodí zlatou mušku a kromě toho poslouchá neskutečná vyprávění " světaznalého " strýčka Herkula. Všichni považují Páju ještě za malého pavoučka, ale v mnoha příhodách se ukáže pravý opak.