Mistr - Klíma, Ivan, 1931- (Drama, 2021)
Ve formě detektivní hry se autor zamýšlí nad problémy života, smrti, zla a dobra. Divadelní hra se základní koncepcí konvenční detektivky, v podstatě však hra o potřebě naděje a útěchy před strachem ze smrtí. Na této potřebě je vybudována postava Mistra, výrobce rakví, muže, který chodí po čerstvých stopách smrtí, vražd, sebevražd a zločinů zabití a který přináší útěchu v podobě iluze, polopravdy, demagogie, dogmatismu a lži, a této tzv. útěchy zneužívá.