Karneval : výbor z díla - Medici, Lorenzo de', 1449-1492 (Poezie, 2021)
Výbor z básnického díla italského renezančního politika, mecenáše umění, básníka, humanisty a bankéře, který stál více než dvacet let v čele silné a mocné Florentské republiky. Podle překladatele Jaroslava Pokorného patřila k údělu renezančních vzdělanců a panovníků i snaha proniknout k tajům básnického řemesla. Tato nepsaná povinnost Lorenzovi nečinila žádné potíže, neboť talent a nadání pro tvorbu básní projevoval až s nečekanou samozřejmostí. Jeho nesporný talent mu umožňoval hledat v literatuře „radost, uvolnění, únik“ a zapomenout tak alespoň na chvíli na nesnáze vládnutí nad neklidným městským státem. Mezi hlavní motivy jeho poezie pak patří oslava mládí na jedné straně, na druhé ale i poznání pomíjejícnosti života.