Román nanečisto - Vaginov, Konstantin Konstantinovič, 1899-1934 (Městská knihovna v Praze, 2022)
Rozmarné, burleskní vyprávění o spisovateli, který ve všech lidech i v okolí hledá nepřetržitě látku pro svůj nový román, až přestane vnímat hranice mezi literaturou a realitou. Předčasně zesnulý ruský autor nabízí ve svém románu groteskní pohled na porevoluční ruskou společnost, viděnou pohledem Svistonova, muže s velkou spisovatelskou ambicí. Konfrontace poetiky klasické literatury s každodenní životní realitou tu přináší specificky absurdní účinek.