Hovězí kostky - Hakl, Emil, 1958- (Městská knihovna v Praze, 2022)
Jedenáct chronologicky řazených povídek spojených nehrdinským hrdinou, jenž s chlapským nadhledem čelí proměnám doby. Během osmadvaceti let (1986-2014) vypráví životní outsider Honza svůj příběh plný omšelých hospod, zmařených plánů, malých nadějí a velkých proher. Tento úděl nese bez protestů, žije důsledně dle vlastních pravidel a pomáhá si specifickým humorem. Napsáno úsečně a jadrně, s pochopením pro věčné ztroskotance a s mimořádnou schopností získat pro ně i přízeň čtenářů.