Soukromý rozhovor - Bořkovcová, Hana, 1927-2009 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Příběh, ve kterém vypravěčka promlouvá se svým někdejším dětským "já" a ve vzpomínkách rekapituluje a obhajuje svůj život. Táta, máma a dvě děti, rodina jako mnoho jiných. Jenže v roce, ve kterém mladší ze sourozenců David slaví své třetí narozeniny, se v Německu dostává k moci Hitler a malému Davidovi zbývá deset let života. Jeho starší sestra přežila pobyt v koncentračním táboře a ve stáří vzpomíná na minulost a na dlouhou řadu těch, s kterými ji sdílela, ale které už žádná budoucnost nečekala. Román je psán ve formě rozmluvy mezi starou ženou a dítětem, jakým kdysi bývala a před kterým se snaží obhájit svůj život i víru.