Paní z námoří : hra o pěti dějstvích - Ibsen, Henrik, 1828-1906 (Drama, 2023)
Drama norského klasika s typicky rozpolcenou ženskou hrdinkou. Pětiaktové drama je zasazeno do městečka na severu Norska a odehrává se v rodině lékaře Wangela, jehož mladá druhá žena Elida je konfrontována s dřívější láskou a stojí před závažným rozhodnutím. V situaci životní volby se posléze ocitá i lékařova dcera Boleta. Drama tematizuje postavení ženy v rodině i společnosti, stejně jako otázku svobody a osobní odpovědnosti.