Šelma v džungli - James, Henry, 1843-1916 (Městská knihovna v Praze, 2023)
Pozdní povídka angloamerického spisovatele, jenž svým dílem razil cestu psychologickému realismu, je mistrným portrétem ochromujícího strachu ze života. Povídka, která pochází z autorova pozdějšího tvůrčího období, je jemným psychologickým portrétem člověka, který celý svůj život prožil ve strachu před nenadálým neštěstím a teprve ve stáří pochopí, že touto ranou je jeho vlastní osamělost.