Křehké nepřenášet - Krejčík, Přemysl, 1991- (Poezie, 2023)
Samostatná knižní prvotina vedoucího redaktora východočeského literárního čtvrtletníku Partonyma obsahuje především poezii, která je nejpůsobivější ve vypjatých intimních a milostných polohách. V civilním tónu, někdy až jakoby s ostýchavým náznakem, jindy zase s prudkou citovou vervou představuje ve čtyřech oddílech Přemysl Krejčík verše, jejichž více než polovina je věnovaná intimní a milostné tématice. Ta je ostatně zakotvena už v samotném titulu, z něhož vyplývá i autorova obava o ztrátu emocionálního souznění, neboť láska se zjevuje i v podobě prchavého závanu a je natolik křehká a zranitelná, že může kdykoli odeznít. Krejčík se ale nesoustředí pouze na vztah mezi mužem a ženou, v jedné části své sbírky ("Býložravec") dokonce stylizuje svůj autoportrét a v několika básních se rovněž pokouší vyslovit svébytnou konfesi literáta.