Miloval jsem Teklu a jiné povídky - Brycz, Pavel, 1968- (Městská knihovna v Praze, 2023)
Mladý muž, Praha, láska a osamělost v nejrůznějších peripetiích zážitků vlastních i přejatých. Existenciálně laděné vzpomínky, úvahy i prosté vyprávění příběhů o lásce, hledání lásky, odvaze i zbabělosti, díky níž lásku ztrácíme nebo získáme, osamělost ve velkoměstě plném lidí. Rovněž velmi prožitý popis duševních útrap mladého (autobiografického?) hrdiny s manicko-depresivní psychózou. Příběhy vypointované spíše úvahově než dějově jsou někdy vážné, jindy spíše humorné, ale napsané poučeně jazykem bohatým a básnivým.