O půl páté před krámem
Druhá kniha autorových povídek z České Skalice 80. let 20. století. Druhý díl volné trilogie, jejíž první část vyšla roce 2004 pod názvem Ro(c)k na vsi aneb Obrázky z okolí českoskalického. Obě knihy spojuje místo děje, okolí České Skalice ve východních Čechách, ale také postavy, jejichž příběhy se odehrávají na pozadí reality konce 80. let 20. století a jsou zakomponovány do rámce jednoho roku. Svým citlivým vnímáním venkovského člověka a pochopením pro jeho psychiku a činy navazují oba tituly cyklu na to nejlepší z tradice české venkovské prózy.