Neobyčejné cesty
Autobiografická kniha českého autora vypráví o jeho zkušenostech s emigrací a cestováním. Kniha popisuje autorův útěk do emigrace, kam odešel s pomocí vlastnoručně vystaveného diplomatického pasu přes Rumunsko do Jugoslávie a Rakouska, odtud o rok později do Spojených států, kde se usadil v San Francisku a pracoval v kulturním a kongresovém centru. Zároveň je i cestopisem, protože v ní popisuje své cesty po Mongolsku, Rusku, severní Koreji a Střední Asii.