Zaniklé světy : velký atlas archeologie - Dědovská, Jovana; Scarre, Christopher, 1954-; Dodd, Ivan; Renfrew, Colin (Baset, 1995)
Obraz světových dějin od vzniku člověka po novověk je rekonstruován na základě archeologických výzkumů a nálezů.